Fnac

Mon compte

ROKIA TRAORÉ
  • ROKIA TRAORÉ

  • Disponible en :
  • Pop-rock/Folk
  • le samedi 16/09/2017 à 20h00
  • CHF 31,34
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

De Malinese zangeres Rokia Traoré komt in De Roma haar nieuwe album Né So voorstellen. De diplomatendochter groeide op in verschillende landen, zo woonde ze verschillende jaren in Brussel. Sinds haar debuutplaat Mouneissa in 1998 reist ze als artieste de wereld rond. Haar muziek is niet verwonderlijk een mengvorm van Afrikaanse roots en westerse popinvloeden. Daar voegt ze een heel eigen aangrijpend stemgeluid aan toe.

In 2009 vestigde de artieste zich in Bamako, de hoofstad van Mali, waar ze rust vond. 'Né So' betekent 'Thuis' in het Bambara, de taal van zes miljoen Malinezen. Maar thuis werd ze ook geconfronteerd met de harde realiteit. De titelsong is opgedragen aan de vele landgenoten die het land na de staatsgreep in 2012 ontvluchtten en die nu verspreid over West-Afrika wonen. "De songs baden in een nieuw realisme. Enerzijds vieren ze de kracht van liefde en wijsheid, anderzijds beseft de zangeres hoe pijnlijk oorlog voor veel mensen is." (Peter Vanthyghem in DE STANDAARD)

Rokia Troaré is een bezielde zangeres, maar duidelijk ook een geëngageerde wereldburger. Vorig jaar nam ze de rol van VN-ambassadeur voor Vluchtelingen op zich. Voor haar optreden komt ze spreken op de kick-off van de najaarscampagne van 11.11.11, die om 16.30 uur start in onze zaal.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Rokia Traoré

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Ajouter
null