Fnac

Mon compte

HAZMAT MODINE
  • HAZMAT MODINE

  • Disponible en :
  • Pop-rock/Folk, Jazz, Blues/Country
  • le dimanche 18/06/2017 à 20h30
  • CHF 21,40
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

Hazmat Modine speelt dat type Blues dat in New Orleans zou hebben bestaan indien de stad aan de Zwarte Zee lag en werd bewoond door zigeuners die bevriend waren met Otis Redding. De band bestaat uit harmonica, tuba, drums, gitaren, banjo en een volledige blazerssectie. Frontman Wade Schuman beschikt over een bijzondere hese stem die eveneens doet denken aan de Throat Singers van Tuva. De afgelopen acht jaar heeft de band getoerd in meer dan 40 landen wereldwijd. Ze hebben samengewerkt met een breed scala aan artiesten zoals Bombino, Kronos Quartet, Cat Empire, de Gangbé Brass band uit Benin en Natalie Merchant. Het titelnummer van hun eerste album Bahamut werd gebruikt in de 3D-film Pina van Wim Wenders. Hun tweede cd Cicada werd bekroond met de Charles Cross prijs in Frankrijk voor beste blues album van het jaar en werd nummer één op de World Music Charts in Europa.
Nu toeren ze met hun langverwachte magnum opus Extra-Deluxe-Supreme.  De nummers zijn allegorieën van triomf en tragedie. Muzikaal komt hun inspiratie uit Memphis en Rock Steady, overgoten met Egyptische Afro-Pop klanken, Amerikaanse en Tuvanese soul. Deze ingrediënten mixen en destilleren ze tot een echt Hazmatiaans stoofpotje. Hazmat Modine speelt uiteraard ook nog de favoriete nummers uit hun ouder repertoire.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Hazmat Modine

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Ajouter
CRANS-PRES-CELIGNY, CARIBANA FESTIVAL, le mercredi 07/06/2017 à 17h30
null