Fnac

Mon compte

GABRIEL RIOS | TAMINO
  • GABRIEL RIOS | TAMINO

  • Pop-rock/Folk
  • le mardi 15/08/2017
  • CHF 26,47

Cette manifestation n'est plus disponible

Pour être informé de l'ouverture prochaine des ventes de billets, laissez nous votre email !

Pour en savoir plus sur ce service, cliquez ici

etoile Voir toute l'actualité de vos artistes

Gratis tot 12 jaar (max. 1 kind/volw)

GABRIEL RIOS

Dertien jaar geleden brak de Puerto Ricaanse Belg Gabriel Rios door met het aanstekelijke nummer Broad Daylight. Debuutalbum Ghost Boy bevatte dezelfde lekkere mix van latin, hiphop, rock en elektronica. Daarna bracht hij nog Angelhead uit en werkte hij samen met Jef Neve en Kobe Proesmans aan The Dangerous Return. Vervolgens bracht Rios enkele jaren door in New York en daar besloot hij zijn geluid radicaal om te gooien. Op zijn vierde album The Marauder’s Midnight (2014) hoor je hem derhalve met slechts zijn akoestische gitaar, een cello en een contrabas. Een gouden greep, want in deze setting wordt pas echt goed duidelijk wat een geweldige songschrijver en zanger Rios is!

Dat kon je vorig jaar live merken toen Gabriel Rios een uitverkocht Openluchttheater helemaal inpakte met zijn warme stem en pure songs. Momenteel is hij volop aan het werken aan een nieuwe plaat, maar exclusief voor het Openluchttheater brengt hij Amber Docters Van Leeuwen op cello en Ruben Samama op contrabas mee voor een heerlijk zwoele avond.

TAMINO

Het grote publiek leerde hem een eerste keer kennen dankzij de Radio 1-sessie van Het Zesde Metaal in november. Begin februari won hij ook De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en sindsdien gaat het bijzonder hard voor Tamino-Amir Moharam Fouad, kortweg Tamino. De kleinzoon van Egyptische acteur/muzikant Moharam Fouad verovert met zijn schitterende single Habibi verschillende Vlaamse hitlijsten, van VOX tot De Afrekening.

Zijn fenomenale stem gaat door merg en been, waardoor vergelijkingen met Jeff Buckley en Elliott Smith zeker opgaan. Samen met Tom Pintens nam Tamino zijn titelloze debuut-ep op en bracht deze uit via Unday Records (Het Zesde Metaal, Trixie Whitley, Flying Horseman). Zijn nummers zijn gekleurd door zijn roots -opgegroeid in Vlaanderen en Egypte- en dat sijpelt door in zijn sobere, melancholische muziek. Na 2 uitverkochte shows in de AB en optredens op Rock Werchter en Pukkelpop, staat hij deze zomer ook in ons openluchttheater.

Tamino is ongetwijfeld dé Belgische revelatie van 2017!

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Gabriel Rios
Tamino

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
OLT RIVIERENHOF (ANTWERPEN - DEURNE)
Ajouter
null