Fnac

Mon compte

PUBLICITE

BALOJI
  • BALOJI

  • Disponible en :
  • I.H.K.V. L' AFRIQUE C'EST CHIC
  • Pop-rock/Folk
  • le samedi 20/10/2018 à 20h00
  • CHF 20,90
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

L’ Afrique c’est chic, onder die feestelijke naam slaan De Roma, ccBe en Arenberg de handen in mekaar voor een kleurrijk festival dat volledig in het teken staat van de Afrikaanse cultuur. Verspreid over de drie locaties kan je je van 4 tot 21 oktober drie weken lang helemaal onderdompelen in al het moois dat het zwarte continent te bieden heeft. Voor het grote muziekfeest op 20 oktober strikte De Roma de Belgische-Congolees rapper Baloji. R&b, hiphop, reggae, soul … feestje verzekerd!

Lezingen, workshops, literaire happenings, culinaire avonden, film (Black Panther) en veel dans en muziek: aan inspiratie geen gebrek tijdens l’Afrique c’est chic. Dat het festival zal swingen, staat als een paal boven water.

L’Afrique c’est chic wil een ode brengen aan de rijke Afrikaanse cultuur en geschiedenis. Aan de basis van het festival ligt Felabration, het wereldwijde feest ter ere van de Nigeriaanse muzikant en activist Fela Kuti. Deze in 1997 overleden, legendarische verzetsheld wordt nog steeds op handen gedragen en is één van de symbolen van het Afrikaanse ‘gewone’ volk. Als grondlegger van de Afrobeat drukte hij met zijn funky ritmes sinds de jaren ’70 ook een onuitwisbare stempel op de wereldwijde muziekscène. 

Met Baloji haalt De Roma één van de meest getalenteerde en veelzijdige hedendaagse Afro-Europese artiesten in huis. De boomlange, flamboyante Baloji is alles in één: rapper, poëet, filmmaker, denker. De man goochelt als geen ander met verschillende stijlen. Geboren in Lubumbashi (Congo) en opgegroeid in Luik is Baloji een man van vele identiteiten. Als tiener startte hij het Luikse hiphopgezelschap Starflam op. Tien jaar geleden verraste hij met Hotel Impala, een soloalbum als antwoord op een brief van zijn moeder van wie hij 25 jaar niets had gehoord. Vandaag, twee soloalbums en een pak ervaringen rijker, is Baloji helemaal klaar om de wereld én Antwerpen te veroveren.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Baloji

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Ajouter
null