Fnac

Mon compte

PUUR BELGE: GLÜ INVITES SQUEAKY
  • PUUR BELGE: GLÜ INVITES SQUEAKY

  • Disponible en :
  • LOBSTER, JOHNNY SUPERGLU, OKON
  • Musique électronique
  • le samedi 06/05/2017 à 19h30
  • CHF 11,22
etoile Voir toute l'actualité de vos artistes

NL:

GLÜ
Het fenomeen GLÜ ontstond uit de kruisbestuiving van machines en instrumenten, pedalen en triggers. De door kilometerlange kabels gelinkte muzikanten mengen electro, drum & bass, trance en breakcore en creëren er een levendige wereld mee, bevolkt met kosmische schepselen, analoge kreten en weelderige psychedelische flora.

Gekend als het meest dansbare geluid uit de Brusselse scene, grijpt GLÜ het volk bij zijn tentakels en boetseert er in het ochtendgloren afterparties mee waar Squarepusher, Holden en Aphex Twin elkaar wel eens plegen te ontmoeten.

6 mei is naast Soirée Puur Belge ook de releasedag van GLÜ's vinyl album Three. Fans die hun plaat reeds via crowdfunding hebben besteld, kunnen die voor, tijdens en na de concerten komen halen in de VK.

Squeaky Lobster
Dit Brusselse schaaldier staat erom bekend het publiek te blijven verbazen met geboetseerde geluiden van zijn bedreven scharen. Ook nu kruipt hij zijn aquarium uit om ons richting de diepzee te trekken met geïmproviseerde electromuziek. Denk maar aan een sound à la Dave Clark tijdens een stortbui op een donkere wintermiddag en de pracht van imperfecte beats.

Johnny Superglu
De voormalige metal-gitarist Quentin Hanon sloeg in 2010 een nieuwe weg in toen hij acid, techno en belgian beat muziek begon te maken. Rambo Village (2015) is het tweede album dat hij heeft uitgebracht op het label Plynt, na het album Best Basket Beat (2013). Rambo Village is zijn donkerste werk tot nu toe: mysterieus, hypnotiserend en vol invloeden van de post-industrialistische geest van zijn thuisstad, Charleroi.
______

FR:

GLÜ
Diamant brut né sur la scène underground bruxelloise, GLÜ est un organisme hybride créé à partir de machines et d’instruments, de pédales et de triggers.

Reliés par des kilomètres de câbles, les 4 musiciens mixent electro, drum & bass, et break-core pour créer un monde vivant, peuplé de créatures sidérales, de cris analogiques et de végétaux acides et luxuriants.

Reconnu comme un des groupes les plus dansants de la scène bruxelloise, GLÜ enrôle tous les corps en présence et en sculpte en temps réel des fêtes crépusculaires, où se croisent en vrac Squarepusher, Holden ou Aphex Twin.

Avec son VJ, GLÜ livre une transe sombre et flamboyante, une boule d’énergie irrésistible, propulsée à la Kryptonite.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Glu
JOHNNY SUPERGLU
Squeaky Lobster
okon

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE VAARTKAPOEN (VK) (SINT-JANS-MOLENBEEK)
Ajouter
GENEVE, PARC DES EAUX-VIVES, le lundi 22/05/2017 à 12h00
null