Fnac

Mon compte

KERSTCONCERT
  • KERSTCONCERT

  • Disponible en :
  • Musique classique
  • le dimanche 17/12/2017 à 15h00
  • CHF 26,55

Beleef het beste kerstcadeau met Eliane Rodrigues (finaliste Koningin Elisabethwedstrijd piano) en haar student Thomas Vanderveken (canvas- Thomas speelt het hard), Nina Smeets-Rodrigues, Laurie Janssens, Nadja Nevolovitsch en Thias Callaerts.

locatie: Blauwe zaal, deSingel Antwerpen
Muziek van: Mozart, Brahms, Grieg, De Falla, Pärt, Schubert, Shostakovich

Artiesten:
Eliane Rodrigues (piano)
Eliane betovert steeds met haar poëtisch pianospel het publiek. In 1983 werd Eliane finaliste in de Koningin Elisabethwedstrijd. Eliane speelt op vele internationale concertpodia over heel de wereld. Naast haar eigen festival Musica Romantica in Zwitserland, is Eliane ook de coach van Thomas van der Veken in het Tv-Programma Speel het hard (canvas).
Eliane heeft reeds 25cd's gelanceerd. Sinds 2017 heeft ze een platencontract met de Amerikaanse label Navona Records.

Thomas Vanderveken (piano)
De belgische toppresentator en acteur Thomas Vanderveken maakt voor Canvas een reeks over klassieke muziek. Speciaal voor die reeks leert hij op een jaar tijd het pianoconcerto van Edvard Grieg spelen met als coach Eliane Rodrigues. Zijn muzikale droom, zeg maar.

Nina Smeets-Rodrigues (piano)
Nina's muzikale vertolkingen raken steeds het hart van het publiek. Als kind leed Nina een groot ongeval. Na een lange tijd in coma te hebben gelegen, verloren de dokters alle hoop. Bij wonder geraakte Nina uit coma door het herhaaldelijk afspelen van het twaalfde pianoconcerto van Mozart.
Nina volgde de voetsporen van haar moeder, Eliane Rodrigues en is een pianiste geworden. Door de inspiratie en motivatie van haar verloofde Gabriel Ferraz, startte Nina enkele jaren geleden met het componeren van muziek. Hieruit onstond het boek en muziekalbum Project Reborn dat in Amerika in 2016 een award gewonnen heeft.

Laurie Janssens (sopraan)
Laurie Janssens is een Belgische sopraan die gekend is voor haar lichte en lyrische klank en flexibele coloratura. Laurie heeft vele jaren in het kinderkoor in de Vlaamse Opera gezongen en heeft reeds meerdere belangrijke rollen geïnterpreteerd in verschillende opera's. Laurie is een sopraan die steeds het publiek verrast met haar spontane uitstraling en verfrissende uitvoeringen.

Nadja Nevolovitsch (viool)
Nadja Nevolovitsch is gekend voor haar virtuose en intuïtieve uitvoeringen. Naast haar internationale carrière, is Nadja vooral gepassioneerd door kamermuziek. Als finaliste van meerdere internationale competities blijft Nadja haar publiek verbluffen met haar verfijnde vioolspel.

Thias Callaerts (piano)
Thias was als kleuter steeds geboeid door muziek. Zijn droom werd werkelijkheid wanneer zijn ouders beslisten dat hij pianoles kon gaan volgen. Thias is op een zeer intuïtieve wijze muziek gaan leren bij zijn lerares Nina Smeets. Een jongen die als het ware een inspiratie is voor jong en oud.

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DESINGEL (ANTWERPEN)
Ajouter
null