Fnac

Mon compte

PUBLICITE

ANOUAR BRAHEM
  • ANOUAR BRAHEM

  • Disponible en :
  • BLUE MAQAMS
  • Jazz
  • le mardi 19/03/2019 à 20h00
  • CHF 52,59
etoile Voir toute l'actualité de votre artiste

Met Anouar Brahem haalt De Roma een van de meest getalenteerde muzikanten die onze aardbol rijk is naar Borgerhout. Zijn nieuwste plaat Blue Maqams wordt wereldwijd overladen met superlatieven. Ze werd opgenomen ter ere van zijn 60ste verjaardag in de New Yorkse Avatar studio. Blue Maqams is zowel een ode aan de Arabische roots van Brahem als aan de talloze westerse invloeden die de Tunesische oed-speler in zijn lange carrière opdeed. “Een ontmoeting tussen hoofd en hart”, omschrijft The Guardian de plaat die de poorten opent voor een optreden vol ongebonden jazz, subtiele improvisaties en weidse melodieën.

Er zijn nog meer redenen om te feesten, want Brahem omringt zich op het podium met drie briljante muzikanten: Jack DeJohnette, Dave Holland en Django Bates.  Voor soulmates Anouar Brahem en Dave Holland betekent Blue Maqams een blij weerzien. Twintig jaar geleden werkte ze al samen voor het bejubelde Thimar-album. Ook de samenwerking tussen DeJohnette (drums) en Holland (contrabas) is legendarisch. Bij elkaar gebracht door de grensverleggende jazz van Miles Davis delen ze intussen het podium al meer dan vijftig jaar. De veelzijdige Britse pianist Django Bates vervolledigt het virtuoze kwartet.

Verspreid over de afgelopen twintig jaar bracht Brahem niet minder dan negen bepalende albums uit. Daarmee kroont hij zich tot een van de meest originele en meest getalenteerde muzikanten op het prestigieuze ECM-label. Met Blue Maqams kiest hij resoluut voor de jazz. Als geen ander beheerst Brahem de fantastische oed, een peervormig snaarinstrument uit het Midden-Oosten. De warme, mysterieuze tonen staan garant voor een heerlijk verrassend geluid. De Tunesische muzikant en componist is een fenomeen: een meester in het tot leven brengen van dromerige composities vol akoestische warmte. Met het prachtige gezelschap waarmee hij zich voor Blue Maqams omringt, legt hij de brug tussen de westerse en de Arabische wereld.

Maak je klaar voor een sensuele jazzavond vol magie, improvisatie en culturele vrijheid. 

Inscription aux alertes

L'inscription aux alertes vous permet d'être informé dès qu'une nouvelle manifestation est disponible pour un artiste ou un club de sport. Vous pouvez également être informé de toute l'actualité d'une salle. En savoir plus

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Anouar Brahem

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Ajouter
null